A porcelán és a kerámia burkolólapok tartósságukról és sokoldalúságukról, valamint az lenyűgöző esztétikai adottságaikról és sokoldalú funkcióikról ismertek. A porcelán lapok a legtöbb esetben keményebb és ellenállóbb, míg a kerámia valamivel porózusabb, de anyagi szempontból általában gazdaságosabb. Tehát, ahová el szeretnéd helyezni a burkolólapokat, az a hely határozza meg igazán, hogy melyik típust válaszd.

Hol lehet használni a porcelán csempét?

A porcelán szépsége, hogy sűrű és tömör anyag, ezért nagyon kemény és szívós. Finomított agyagból és más természetes elemekből készül, ezért nagyobb a tartóssága, mint a kerámiának. Keménységének köszönhetően a porcelán burkolólapok tartósabbak, ellenállnak a karcolásoknak, így tökéletesen alkalmasak a nagy forgalmú területeken, például a nappali és a folyosó padlóin. A porcelán sokféle formában, méretben és kivitelben is kapható, így elég nehéz választani közülük.

A Cavan porcelán burkolólap nagyszerű választás magas nedvességtartalmú helyiségekhez, például a konyhához, a fürdőszobához, a használati helyiséghez vagy akár a medence mellé. A porcelán tökéletes az udvarra is, mert képes ellenállni a nedves időjárásnak.

Hol használható a kerámia?

Bár nem olyan kemény és tartós, viszont a kerámia csempe sokoldalú megoldás. Viszonylag magas a víz felszívó képessége, emiatt nem olyan tartós, mint a porcelán, a kerámiát legjobb elkerülni a gyakran magas nedvességnek kitett területeken, mint például a zuhany vagy a terasz.

A kerámia burkolatok agyagja kissé rosszabb minőségű, mint a porceláné, ezért megfizethetőbb. Ami nagyszerű, ha nagy területet szeretnél lefedni. Ez nem azt jelenti, hogy korlátozott választék közül választhatsz – a kerámia burkolólapok minden lehetséges stílusban és kivitelben megtalálhatók, beleértve a legújabb ipari trendeket is.

Értékelés

Ha szuper tartósságra vágysz, nedves vagy nagy forgalmú területeken, valamint fontos számodra a minőség, akkor a porcelán csempe a megfelelő út. A könnyű telepítés és a viszonylag kevesebb költség miatt a kerámia opció alkalmasabb. Mindkét típus rengeteg stílusban és dizájnban kapható nálunk. Tehát az egyetlen problémád az lesz, hogy kiválaszd, melyik gyönyörű burkolólapot használd otthon.

További tanácsadásért keress minket elérhetőségeink bármelyikén, kollégáink magas szakmai tapasztalattal, készséggel állnak a rendelkezésedre. Kövess minket a közösségi média oldalainkon több tippért és ötletért.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük