Ezekkel a szerekkel tisztíthatod meg!

Míg a csempe és a járólap tisztítása viszonylag egyszerű, a foltok némely fajtákról nagyon könnyen eltávolíthatók, a fuga már jóval nagyobb problémát jelent, mert anyagából adódóan sokkal jobban megtapadnak rajta a szennyeződések. 

Mivel a felmosás sokszor nem elég ahhoz, hogy a fuga is tiszta legyen így a csempék között könnyen elszíneződhet, nem beszélve a fürdőszobáról, ahol a víz közelsége miatt a penész is megtelepedhet rajta. A probléma megelőzése érdekében a csempe tisztítása mellett érdemes időt fordítani a fuga tisztaságára is, azonban, ha ez mégsem sikerül ne csüggedjünk, van megoldás az elszíneződött fuga tisztítására pár házi praktikával!

Használj ecetet és sót!

Sokszor az is elegendő, ha ecetes (az ecet legyen 20%-os) vízzel dörzsöljük át a fugát, viszont, ha hatékonyabb módszert szeretnél bevetni akkor az ecethez a víz helyett adj annyi sót, hogy sűrű masszát kapj, majd ezt a masszát kend a fugára és hagyd állni 15-20 percen keresztül míg kifejti a hatását aztán bő vízzel távolítsd el, és mosd tisztára.

Szódabikarbóna és citromsav

A másik két összetevő ugyancsak megtalálható általában egy háztartásban. Bármelyik szert használd is, ne felejts el annyi vizet adni hozzá, hogy egy masszát kapj, majd ugyanígy, mint az előző példánál, dörzsöld be vele a fugát, hagyd állni, majd alapos átmosással el kell távolítani azt. Ennél a példánál viszont ne ijedj meg, először a fuga színe szürkés lesz, majd száradás után nyeri vissza a végleges színét.

Ha ezek a praktikák nem válnának be, keresd fel üzletünket személyesen, vagy kérj tanácsot telefonon, a munkatársaink igyekeznek a legnagyobb tapasztalatukkal a rendelkezésedre állni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük