A kő, mint építőelem szinte egyidős az emberiséggel. Felhasználása mindig is sokrétű volt, épületek felépítéséhez, útépítéshez, majd hidak építésére is használtuk. Az emberiség fejlődésével a természetes kövek felhasználása is változott, manapság leginkább díszítőelemként játszanak szerepet életünkben.

Természetes kő, vagy kőhatású burkolatot használni mára már nem különleges kiváltság. Szinte minden stílusba, trendbe vagy egyéni ízlésvilágba beilleszthető, a természetesség minden irányzatból képes kihozni a maximumot. Felhasználásuk elterjedt a lakosság és a középületek tervezőinek életében is, elérhető áron megvásárolhatóak.

A kőburkolatok talán a mediterrán stílus képviselői által a legkedveltebbek, de a természet közelségét szimbolizáló kőhatású lapok, természetes kő burkolatok tökéletesen beilleszthetők a letisztult, modern stílusirányzatok képviselőinek ízlésvilágába is.

Természetes kőburkolattal, kőhatású burkolólapokkal különlegessé varázsolhatjuk például

  • homlokzatot
  • lábazatot
  • kerítést
  • kéményt
  • beltérben és kültérben padlót-falat
  • pultot
  • boltíveket
  • kandallót
  • stb.

Manapság nagyon divatos a rusztikus kőburkolatok alkalmazása, az általában szabálytalan formájú természetes kőburkolatok mellett.

Ám napjaink divatjának alakulása, a divatossá vált letisztult elegancia úgy diktálja, hogy a szabálytalan formát megzabolázva, szabályos alakúra vágják pl. onixot is, mellyel exkluzív megjelenésű, mégis természetes hatású, elegáns felületet érhetünk el, akár letisztult stílusjegyeket képviselő környezetünkben is.

A rusztikus megjelenésű kőburkolatok felhasználásának szinte csak a fantáziánk szabhat határt. Burkolhatunk falra díszítőelemként, akár egy-egy falat teljesen beboríthatunk vele, hangsúlyozhatunk boltívet, díszíthetünk bárpultot vagy kandallót is természetes kőburkolattal.

Burkolhatunk velük lépcsőket, bel- vagy kültéri oszlopokat, falakat, teraszburkolatként is különleges pihentető élményt nyújt a kertben ejtőzőnek.

Amennyiben a kőburkolatokról szóló blogunk elnyerte tetszésed, vedd fel kapcsolatot munkatársainkkal, hogy a Te lakásodba is varázsoljunk egy csipetnyi természetet.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük