A fuga színének átalakító hatása

Az emberek számos dolgot átgondolnak, amikor kiválasztják, hogy milyen csempéket alkalmazzanak – milyen formájúak legyenek, simák vagy mintásak, különlegesek vagy szimplák. Van azonban egy apró részlet, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, viszont egy szemet gyönyörködtető közeg elérése elengedhetetlen- a fuga színe.

Bár a választott csempék közötti teret kitöltő paszta nem tűnhet kulcsfontosságú tervezési elemnek, de az igazság az, hogy a kiválasztott fuga színe teljesen átalakíthatja szobáinak kinézetét. Az optimális eredmények elérése érdekében a padló, a falak és az egyéb burkolólapok csempézésénél fontold meg a fuga színének kiválasztását ugyanolyan fontos tervezési elemként.

A fuga színének háromféle megközelítése létezik az elérni kívánt hatástól függően: párosítható a csempe színéhez, ellentétben állhat vele, vagy választhatsz egy természetes fugaszínt. Ezeknek a lehetőségeknek a hatása a létrehozott csempemintától és a szoba általános kialakításától függően változhat. Vizsgáljuk meg az egyes választások előnyeit:

  1. Egyezés

Abban az esetben, ha a fuga színe egyezik a csempe színével, akkor támogató szerepet ad neki, és lehetővé teszi, hogy maga a csempe domináljon a helyiségben – biztos út a zökkenőmentes tervezéshez. Például a fehér fugák fehér csempékkel kombinálva csodákra képesek, hogy felelevenítsék a szobát és tágas hangulatot teremtsenek, miközben tisztának és rendezettnek is tűnnek.

Ez az opció ideális, ha a burkolólapjaid egyszínűek, mivel az azonos színű fugázóanyag zökkenőmentes megjelenést biztosít. Ha csúcskategóriás anyagból készült burkolatot használsz, például gránitot, márványt, travertint vagy onyxot, akkor is célszerű megfelelő színű fugát használni.

Ha valóban egységes megjelenést szeretnél és a helyiség nagyobb méretű burkolatokat tesz lehetővé, válassz nagyobb méretű csempét. Egyenesebb széleinek és nagyobb méretének köszönhetően kevesebb fuga szükséges a lapok közé – tökéletesen alkalmas nyílt terű, csodás megjelenéshez.

2. Kontrasztos

A fehér metrocsempék fekete fugával meglehetősen drámai megjelenésűek, amelyek jelenleg igazán trendinek mondhatók. A sötét fuga használata világos csempékkel nemcsak modern és merész, de könnyebben karbantartható, mint a fehér – ez különösen hatékony választás a magas folt kockázatú területeken, mint például a zuhanyzó, kandalló és a konyha.

Ha úgy döntesz, hogy egy grafit színű fugát használsz a burkolólapokkal, akkor a helyiség mozgalmasabbnak és energikusabbnak tűnik – főleg, ha a mozaikokkal kombinálod, amelyeknek több fugázási módszere van. Összességében a kontrasztos fugaszín választása felhívja a figyelmet a burkolólapjaidra azáltal, hogy mindegyiket keretezi – ez különösen megfelelő választás a dekoratívabb csempe mintákhoz.

Ha sötét fugát használsz világos színű burkolatokkal, ügyelj arra, hogy távolítsd el az összes maradék (csempék felületére feleslegesen érkező) fugát, mert ezek elszínezhetik a lapokat!

3. Kiegészítő

A legfontosabb trend ebben a pillanatban visszatért a természethez – szélesebb fugázó vonalakkal, ellentétes színű a csempével. Például a világos cement típusú különböző színű fuga a természetes téglafallal visszatükrözi a természet trendjét.

Összességében elmondható, hogy a színes fugázószer remek megközelítés.

 Amellett, hogy tervezési szempontból figyelembe veszed a fuga színét, gondolkozz a funkcionalitásról is – például a nagyon világos fuga nem túl alkalmas otthonod nagyobb forgalmú területeire, mivel könnyebben koszolódik. Másrészt számíthatsz arra, hogy a sötétebb színű fugák gyorsabban kophatnak.

Keress minket bátran, ha segítségre van szükséged a megfelelő fugázóanyag kiválasztásában, akár tanácsot szeretnél kérni a csempézéshez, vagy csak annak kiválasztásához.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük