A bidé a fürdőszobában a legtöbbeknek még mindig a „luxus” -t jelenti. Sok ember a bidé szó hallatán csak mosolyog. De ahogy kipróbálja, elkezd máshogy gondolkodni róla. És egyszer csak rájön, hogy a bidé nélkülözhetetlen része lesz életének. 

A bidék világszerte több országban alapvető elemei a fürdőszobáknak. Viszont hazánkban nem túl elterjedt a használata. Ezeket a praktikus eszközöket Nyugat-Európában, Ázsiában és Közép-Keleten használják a leggyakrabban a személyes higiénia fenntartására. 

A klasszikus wc és wc-papír használatával szemben a bidé sokkal több előnyt jelent az ember életében. 

Sok előnye van:

Kevesek gondolkoznak el azon, hogy a wc-papír minden egyes használatkor egy bizonyos szintű elkenődést hagy a bőr felületén. A papír nem képes az apró mikroorganizmusokat maradéktalanul eltávolítani, amelyek fertőzést és számos egészségügyi problémát tudnak okozni. A bidé használatával sokkal komfortosabban és tisztábban fogod magad érezni, mivel alaposabban el tudja távolítani a „szennyeződést”.

A bidé nyújtotta vizes tisztálkodást főleg az aranyér problémákkal küzdő emberek értékelik igazán. De ide tartoznak a nőgyógyászati problémákkal küzdő hölgyek is, akiket sok esetben a vizes tisztálkodás menthet meg a súlyosabb következményektől. 

A bidé használatát az idősebb korosztály helyezi előtérbe, a mozgássérült emberek, a terhes nők és azok, akik odafigyelnek a személyes higiéniájukra. A bidé kíméletes a bőrrel és kényelmes a használata, mivel a víz használata nyugtató hatással van a már sérült bőrfelületre is. 

Környezettudatos életmód 

A wc+bidé használata nagyban segít a természet erőforrásainak megvédésében is. Mivel ezáltal csökken a háztartásban a wc-papír használata, így csökken a wc-papír előállításához szükséges természeti erőforrásaink felhasználása is. 

Amennyiben blogbejegyzésünk elnyerte tetszésed, kövess minket a közösségi médián keresztül, több inspiráció gyűjtésért. 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük