Miután a napot egy irodában vagy a négy fal között töltötted, itt az ideje, hogy egy kis friss levegőt szívj be, pihenj és élvezd a nagyszerű ételeket, na meg persze a természetet! Erre nincs jobb módszer, mint egy funkcionális, tartós és gyönyörű szabadtéri konyha létrehozása. Akár napellenző alatt, akár csillagok alatt, az élettér bővítése egy rendkívül különleges kültéri konyhával több évtizedes élvezetet hozhatsz létre és növelheted otthonod értékét.

Természetesen elengedhetetlen a megfelelő készülékek, a kültéri burkolatok és a pult anyagok kiválasztása. Úgy tűnik, ellentmondásos ismeretek keringenek a gránit munkalapokról és azok tartósságáról. Egyrészt azt mondják nekünk, hogy a gránit az egyik legnehezebb anyag a földön, másrészt azt mondják, hogy le kell zárni, hogy ellenálljon a foltosodásnak és megőrizze szépségét.

Ez önmagában nem zárja ki, hogy a szabadban használják. Igen, a kültéri gránit munkalap igényelhet tömítést, de nagyon szépen ellenáll a fagyos hőmérsékletnek, a hosszan tartó közvetlen napsütésnek és az esőnek egyaránt.

Kisebb területen, a tevékenységek növelése és a szórakozás érdekében hozz létre egy szabadtéri bár területet, ahol frissítő koktélt szolgálhatsz fel, vagy különböző finomságokat kínálhatsz vendégeid számára. A gránit természetes tartóssága és foltállósága tökéletesíti ezt a fajta alkalmazást. Amennyiben savas szer ömlik rá, azonnal mosd le és töröld át száraz ruhával!

Ha van elegendő helyed, válassz széles munkalapokat, így az ételkészítést a szabadban végezheted el a családdal és barátokkal. A nagyobb méretű munkalapok lehetőséget adnak arra, hogy jelentős tároló helyet, pár hűtőszekrényt vagy akár a szabadba tervezett mosogatógépet rakj alá!

Ha azokon a területeken élsz, ahol sok az eső valószínűleg akkor is szeretnéd, hogy a szabadtéri konyhád egész évben tudd használni. Ez azt jelenti, hogy tetőre van szükséged a főzési területen, hogy megvédd kültéri szekrényeket, berendezéseket (és a vendégeket), na meg persze az ételt a zord időjárástól.

Végül is, egy ilyen gyönyörű és használható szabadtéri helyen a lehető leggyakrabban érdemes tartózkodni. Azok a természetes gránit színek, amelyek a hűvös fehéreket és az éles feketéket ötvözik az arany árnyalataival, segíthetnek a design egységesítésében. A gránit az a gyönyörű, természetes kőből készült munkalap, amely tökéletesen csillog majd a napsütésben. 

Természetesen, ha a tervezési stílus inkább a tiszta, kortárs vagy nyugodt modern irányba mutat, vannak természetes gránit munkalapok, amelyek megegyeznek ezzel a stílussal. A süllyesztett konyhák egyre népszerűbbek, mivel gyönyörűen alkalmazkodnak a teraszos udvarokhoz.

Ha otthonodnak kiterjedt fedett kültéri területe van, mindenképpen fordíts bőséges helyet a konyhára. Használj bútorokat az ülő- és étkező területek meghatározásához, és fontold meg egy félsziget/sziget hozzáadását a pult tér növelése és a funkcionalitás növelése érdekében.

A gránit az egyik legnehezebb anyag a földön, és ezért választja olyan sok háztulajdonos és cégtulajdonos a kültéri munkalapok, oszlopok és asztallapok felületének. Még akkor is, ha fagyos hőmérsékletű területeken él, rengeteg közvetlen napfény és más típusú zord időjárás van jelen, a gránit munkalapok ellenállnak az elemeknek, és gyönyörűek lesznek az elkövetkező évtizedekben.

Amennyiben elnyerte tetszésed, a blog bejegyzésünk, ne habozz követni minket a közösségi média felületeken újabb ötletekért. Ha kérdésed merülne fel, látogass el szalonunkba vagy keress minket az elérhetőségeink valamelyikén. Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésedre.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük