Felújítás, építkezés során minden építőanyagot, berendezést körültekintően választunk. Azt gondolnánk, a legfontosabb az, hogy számunkra legtetszetősebbet válasszuk. Ez nem így van!

Pl.: burkolóanyag, csempék és járólapok esetében az elsődleges szempont, hogy melyik helyiséget szeretnénk burkolni? Konyha? Fürdőszoba? Nappali? Háló? Alábbiakban igyekszünk segítséget nyújtani, hogyan is válassz.

Csempe Választás 

Választást megelőzően elsődleges szempontok:

  • Melyik helyiségbe választunk burkolatot?
  • Milyen méretű burkolólapot érdemes választani? Mekkora a helyiség?
  • Milyen lesz az összhatása a burkolatnak?

A házfelújítás mindig nehéz, mivel hosszú távra szóló jó döntéseket kell meghozni otthonunkról. A burkolóanyagok jól elkülöníthető fajtája a csempe és a padlólap, amelyek termékcsaládban ajánlva kiegészülnek hozzá illő díszítőelemekkel. 

Egy csempekollekció választása esetén megspórolhatjuk azt az időt, amit összeillő darabok válogatásával töltenénk el. Így több forma és szín variációjával ez a megoldás ráadásul megtöri az egysíkú, konzervatív burkolási szokásokat. A kombinációk lehetősége végtelen, melynek csak a fantáziánk szabhat határt. Egy jól megválasztott listello (díszcsík) vagy dekorcsempe olyan, mint egy szép ékszer, díszít, de nem hivalkodik.

A csempe választás befolyásoló tényezői:

  • Milyen helyiséget fogunk vele burkolni?
  • Milyen hangulatot szeretnénk teremteni?
  • Kisebb vagy nagyobb teret burkolunk?

A ház lelke a konyha, így a csempe választás során a színvilágra igen nagy hangsúlyt kell fektetni. Manapság a legdivatosabb burkolatok a nagyobb méretű lapok közül kerülnek ki. Nagy méretű lapok használatával növelhetjük a térhatást, a kisebb méretű burkolólapok viszont “összenyomják” a teret.

A legdivatosabb burkolási mód a nagy méretű téglalap alakú lapok fektetett felrakása.

A fürdőszoba csempéinek kiválasztása szintén meghatározó otthonunkban. A világos színű tisztaságot sugalló csempéktől a színes vidám darabokig válogathatunk meleg vagy hideg színárnyalatok közül.

Bár sokan nem gondolnak rá, de nappalinkat is burkolhatjuk különféle lapokkal. Természetes, kő hatású falburkolatokkal igazi, mediterrán hangulatot teremthetünk otthonunknak.

A csempével, padlólappal való burkolás más megoldásokhoz képest praktikus, esztétikus és változatos. A végtelen lehetőségek száma miatt bármilyen hangulatot és teret varázsolhatunk otthonunkba. Mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő burkoló-, díszítőelemeket és kiegészítőket

Remélhetőleg a tippjeink, tanácsaink segítenek a felújítás során jelentkező problémák kivédésében, de a teljes sikerhez – valljuk be – egy jó szakember szükséges. Amennyiben kérdésed merülne fel, keress fel az elérhetőségeink bármelyikén, kollégáink készséggel állnak a rendelkezésedre! Kövess be a közösségi oldalakon újabb ötletekért!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük