A kőburkolatok mindig szép, esztétikus és természetes hatást keltenek, az időjárás viszontagságait is képesek túlélni.

Többféle szín, minta és méret közül választhatunk.

Válogass kedvedre a burkolatok közül, hiszen változatos hangulatot teremthetsz ezzel környezetedben.

Kültéri burkolatok felhasználása:

Kő burkolatokat használhatjuk homlokzati burkolatként, lábazati burkolatként, beltéri fali burkolatként, kerítés burkolataként vagy éppen teraszunk burkolataként.

Mészkő burkolat

Az utóbbi évtizedekben a mészkő (azaz travertin) az egyik legnépszerűbb kőburkolattá vált. Mediterrán, otthonos hangulatot teremt, kellemes pasztellszínekben elérhető. A mészkő burkolatokat használhatjuk akár homlokzati vagy lábazati burkolatként, akár beltéri fali burkolatként.

Klinkertégla

A 90-es években nagy teret hódított a klinkertéglával történő burkolás, ami újra visszatér a mindennapi divatba, modernebb alkalmazási lehetőségekkel.

A különféle színekben pompázó fagyálló klinkerlapok külső és belső falfelületek burkolására egyaránt alkalmasak. De igazából miért is megfelelő választás? Víznek, fagynak, vegyszereknek ellenáll, minőség megtartó és hosszú élettartamú. Hőállóságát az előállítási folyamatának köszönheti. A klinkertégla igen magas, 1100-1200 C fokos hőmérsékleten kerül kiégetésre, így sokáig megőrizve teherhordó képességét. A természet közelségét kedvelő embereknek kitűnő választás, mivel átadja a természet hangulatát és agyagból van ami a környezetben is fellelhető.

Egyéb minőségi csempék

Kültérre nem csak természetes burkoló anyagokat használhatunk, hanem különféle csempéket, padlólapokat is. A lényeg, hogy hő-fagy-vegyszer és magas kopásállóságúak legyenek. Az R és a PEI értékek segítenek a választásban, amikről a korábbi blogbejegyzéseinkből olvashattál.

Használd ki Te is a kültéri burkolatok sokszínűségét! Még mindig nem sikerült döntened milyen kültéri burkolatot alkalmazz? Keresd munkatársainkat az elérhetőségeink valamelyikén, örömmel segítünk a választásban!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük