Ha nehéz dönteni a természetes kő és a porcelán között, akkor nem vagy egyedül! Sok dolgot kell figyelembe venni a kettő összehasonlításakor, ezért vagyunk itt, hogy egy kis útmutatást adjunk a témához! 

Természetes kő vagy porcelán

A természetes kő lágy, természetes, organikus érzést biztosít.

A porcelán csempéket a természetes kő megjelenésének megteremtésére tervezték.

Első és legfontosabb … költség! 

Ahogy valószínűleg észrevetted, a természetes kő valamivel drágább, mint a porcelán burkolólapok, és ez a költség néha a termék felhelyezésével még emelkedik. Ha álmaid otthonát építed, akkor érdemes egy kicsit többet fektetned a burkolat kiválasztásába! Ha azonban ez egyszerűen befektetési célú ingatlan, akkor a porcelán opció praktikusabb megoldás lehet a számodra. 

Vegyük figyelembe az esztétikai értéket … 

Semmi sem hasonlítható a természetes kőhöz, ugye milyen igaz? A megjelenés, az érzés, a természetes variáció minden darabban … valójában nem is lehet semmihez párosítani. Sokan azt mondják, hogy most számos olyan porcelán csempe létezik, amely hihetetlenül jól utánozza a természetes követ. 

Gyakran vannak olyan ügyfeleink, akik haboznak elköteleződni a természetes kő mellett annak az egyszerű ténynek köszönhetően, hogy nem garantálhatjuk, hogy pontosan ugyanolyan mintákat kap majd az egyes lapokon! Vannak azonban mások, akik úgy vélik, hogy ez a benne rejlő variáció a kő szépségének része (és egyet kell értenünk ezzel). Ha nagyon különleges színezésre vágysz, akkor a porcelán lehet a legjobb megoldás a számodra, mivel ez egy gyártott termék, és pontosan tudhatod, mire számíthatsz. 

Karbantartás és vízállóság… 

A természetes kő lezárást igényel, amelyet javasolunk a fugázás előtt. A lezárás gyakorisága attól függ, hogy hova rakják, vagyis a kőre, amelyet a szabadban egy fa alatt fektetnek, nagyobb figyelmet kell fordítani, mint például a kőre, amelyet a fürdőszoba padlójára fektetnek. A kő kiválasztásakor mindig a legjobb, ha szakértővel beszélsz, hogy figyelembe vegye az összes tényezőt. A porcelán viszont nem porózus és nagyon ellenálló. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség lezárásra vagy karbantartásra! 

Ha még mindig küzdesz a döntéssel, keresd fel munkatársainkat, hogy megtalálják a számodra legmegfelelőbb lehetőséget!  További tanácsokért keress minket az elérhetőségeink valamelyikén és több tippért kövess a közösségi média oldalainkon!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük