A fürdőszobát gyakran kell takarítani, és a lakás legtöbb helyiségével ellentétben itt nem elég csak összekapkodni a földön fekvő játékokat és az asztalon felejtett újságokat, hiszen a kád, a mosdó és a WC tisztasága, pontosabban annak hiánya az egészséget is veszélyeztetheti.

Mivel annyi tisztítandó területe van – csempe, padló, zuhanyzó és mosdókagyló, toalett és csapok -, az ember itt használja a legtöbb vegyszert a takarításhoz, köztük néha maró hatásúakat is. Ami azért kellemetlen, mert a fürdőben rengetegszer érintkezik a bőr a különböző felületekkel. Szerencsére sok természetes szer is létezik, ami teljesen biztonságosan használható a takarításhoz.

Ecet a fürdőszobában

Az ecet vagy az almaecet az egyik legjobb általános tisztítószer. 1:1 arányban vízzel hígítva minden felület tisztítható vele. Az illata ugyan kicsit erős, de hamar elillan, nem kell megijedni tőle. A legjobb megoldás a csempemosásra, hiszen oldja a vízkövet, a felmosóvízhez adva pedig fertőtleníti a padlót.

Az ecet az eltömődött zuhanyfejjel is elbánik. Önts rá egy kicsit, majd fedd be egy nejlonzacskóval, és hagyd állni éjszakára. Ugyanígy szabadulhatsz meg a csaptelepet elcsúfító vízkőfoltoktól is. Ha karikát hagyott a WC-ben a víz, arra is az ecet a megoldás. Egy-két óra, és kefével egyszerűen lesikálhatod a foltot. Ecetből szuper tükörtisztítót készíthetsz. Ha elkevered 1:1 arányban vízzel, majd szórófejes flakonba töltöd, úgy használhatod, mint a boltban kapható ablaktisztítókat, és tökéletesen csíkmentesre szárad majd utána a tükör. 

Fekete tea

Tea a fürdőszobában: A tea csersav tartalmának és remek illatának köszönhetően szintén jó segítség lehet a fürdőben. Főzz le egy erős adagot, majd azzal dörgöld át a fürdőszobabútorokat. Gyönyörű csillogást ad minden fafelületnek. A tea a WC-ben is használható. Dobj bele két filtert a kagylóba, és hagyd ott egy-két órán át, majd vedd ki, és kefével dörgöld végig a csészét, hogy ne hagyjon foltot. Minden kellemetlen szagot megszüntet.

Takarítás szódabikarbónával

A legmakacsabb foltokhoz és dugulásokhoz még mindig ott van a szódabikarbóna. A WC-be öntve eltünteti az elszíneződéseket. Hagyd állni fél órát, majd öblítsd le, és azonnal látni fogod az eredményt. A szódabikarbóna az eltömődött lefolyókon is segít. Szórd a dugulás helyére, majd engedj rá vizet. Ha ennél is keményebb megoldásra van szükséged, önthetsz hozzá ecetet is. 

Kóla a WC-hez?

Az utolsó otthoni megoldás nem igazán természetes, de rengetegen esküsznek rá. Állítólag a kóla az egyik legjobb szer, ami eltünteti a WC elszíneződéseit. Csak néhány órán, esetleg egy éjszakán át állni kell hagyni a kagylóban, utána kefével egy kicsit meg kell dörgölni a csésze falát, és öblítés után olyan lesz a felület, mint új korában.

Amennyiben blogbejegyzésünk elnyerte tetszésed, kövess minket a közösségi média felületeken még több tippért és ötletért. Ha kérdésed merülne fel keress minket az elérhetőségeink valamelyikén, vagy látogass el üzletünkbe, kollégáink készséggel állnak a rendelkezésedre!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük