Átalakítanád a konyhát, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Először is, gondold át, hogy pontosan min szeretnél változtatni, és milyen stílusjegyeket látnál legszívesebben az otthonodban. Szakértőink segítségével összegyűjtöttünk 25 tippet a tervezgetéshez.

1. Gránit munkalapok

A munkalapok anyagai folyamatosan változnak, ugyanakkor

A GRÁNITTAL 2021-BEN SEM LŐHETSZ MELLÉ:

nemcsak esztétikus, hanem strapabíró is. Vagyis nem kell aggódni amiatt, hogy a forró edények esetleg nyomot hagynak rajta sütés-főzés közben.

2. Drámai hatás és elegancia

Ne ragaszkodj a világos színekhez, bátran válassz sötét árnyalatokat, amelyek drámai hatást és eleganciát kölcsönöznek otthonodnak, illetve konyhádnak egyaránt.

A FEHÉR KONYHABÚTOROK HELYETT IS INKÁBB A LÁTVÁNYOSABB – ÉS NEM MELLESLEG EGYSZERŰBBEN TISZTÍTHATÓ –, SÖTÉTEBB FELÜLETEK KÖZÜL ÉRDEMES VÁLOGATNI.

A mélyzöld például otthonos hangulatot teremt, élénkebb, vibráló színekkel keverve pedig még izgalmasabb eredményt érhet el.

3. Matt vagy nem matt? Itt nincs kérdés!

Könnyű tisztán tartani és jó érzés hozzáérni – a matt bútordarabok sosem mennek ki a divatból.

4. Egzotikus utazás a konyhában

Unod a metrocsempét? Ha valami formabontóra vágysz, akkor válogass

A MARKÁNS SZÍNEKKEL RENDELKEZŐ MAROKKÓI ÉS SPANYOL STÍLUSÚ CSEMPÉK KÖZÜL, AMELYEK EGZOTIKUS HATÁST KÖLCSÖNÖZNEK A KONYHÁNAK.

5. Ha egyedit akarsz…

Nem muszáj egységes séma felé elkötelezni magad: keverd bátran a különböző stílusjegyeket, kombináld egymással az eltérő dizájnú bútorokat és csempéket!

EGYEDIVÉ TEHETI A KONYHÁT, HA ÖTLETESEN VARIÁLOD A JÁTÉKOS KIEGÉSZÍTŐKET,

így egy-két apró változtatással is látványos eredményt érhetsz el vele, és nem kell lecserélni a teljes berendezést.

6. Viszlát, rozsdamentes acél!

Ideje elbúcsúzni az egyszínű, megszokott konyhai eszközöktől. 2021-ben a hűtőszekrény és a sütő is lehet káprázatosan színes, vad mintákkal díszített, így a legegyszerűbb konyhát is pillanatok alatt feldobhatja.

7. A boldogság titka: hyggie

A hyggie (hüge) maga a jóllét, meghittség, otthonosság, azaz minden, amitől

A DÁNOK A LEGBOLDOGABB NEMZET A VILÁGON.

De hogy jön ez a konyhához? Úgy, hogy csak RAJTAD áll, hogy ezt az életérzést megvalósítod-e a konyhában. Ahelyett, hogy másokat utánzol, inkább találd meg, milyen a számodra ideális elrendezés.

GONDOLJ A PRAKTIKUS TÁROLÁSI LEHETŐSÉGEKRE, ILLETVE, HOGY EGY-EGY POLC VAGY SZEKRÉNY ÁTHELYEZÉSÉVEL MÁRIS ÚJ LEHETŐSÉGEK NYÍLNAK ARRA, HOGY KÉNYELMESEBBEN BERENDEZETT KONYHÁD LEGYEN.

Miért ne érezhetnéd jól magad a konyhában, ha már úgyis minden ott történik? Dobd fel a látványt díszekkel, növényekkel vagy más természet ihlette kiegészítőkkel!

8. Időtlen elegancia

Ha kedveli az egyszerűséget és a letisztult formákat, akkor 2021-ben is kiváló választás a minimalista dizájn: az egyenes vonalú bútorok időtlen eleganciát kölcsönöznek majd otthonának.

9. Rejts el mindent a pult alá!

2021-ben a konyhatrendek fejlesztői arra törekedtek, hogy szabaddá tegyék a pultok felületét, ezért a mindennap használt fontos eszközök,

MINT PÉLDÁUL A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ ÉS A KISEBB FAGYASZTÓK BEÉPÍTÉSRE KERÜLTEK.

Ha ezt a megoldást választod, rendezettebbnek tűnik majd az összkép, hiszen az eszközök nem lesznek mindig láthatóak.

10. Nemcsak dizájnos, de hasznos is: az oszlopos hűtő

A legfrissebb trendek izgalmas darabjai az oszlopszerű hűtők, amelyek magasak és keskenyek, ezért nem foglalnak sok helyet. Cserébe viszont feltűnő látványt nyújtanak a hagyományos hűtőszekrényhez képest.

11. Vidámság=Terrazzo

Mindenki tudja, hogy a divat ismétli önmagát. Így van ez a visszatérő terazzo munkafelülettel is, ami az ötvenes és hatvanas évek után ismét nagyon keresett.

ELŐNYE, HOGY SEGÍTSÉGÉVEL BÁRMILYEN LETISZTULT MINTÁKKAL RENDELKEZŐ KONYHÁBA CSEMPÉSZHETSZ EGY KIS VIDÁMSÁGOT.

12. Arany és fekete kéz a kézben

Ha időtlen és elegáns megjelenésű konyhára vágysz, akkor válassz fekete szekrényt, és kombináld arany- vagy réz elemekkel, fogantyúkkal.

13. Luxuskörülmény a konyhában

A nyitott fa polcokhoz képest kifinomultabb megoldást jelentenek az üvegből készült változatok, amelyeket könnyebb takarítani, légies hatást eredményeznek,

ÉS LUXUS KÖRÜLMÉNYEKET TEREMTENEK A KONYHÁBAN.

14. Indukciós tűzhely

Nemcsak gyors és biztonságos, de szép is, ezért, ha új főzőlap beszerzésén gondolkozol, mindenképp érdemes indukcióst választanod.

EZEK A TŰZHELYEK KEVESEBB HŐT TERMELNEK FŐZÉS KÖZBEN, ÍGY A KONYHÁBAN NEM LESZ HŐSÉG, A FELÜLETEK ÉRINTÉSE PEDIG VESZÉLYTELEN MARAD.

Ráadásul kevés helyet foglalnak, így a szagelszívó bármekkora és bármilyen stílusú lehet.

15. Miért hasznos a konyhasziget?

A nagy pultokkal ellentétben egy jól felépített konyhaszigeten minden szükséges felszerelés elfér, miközben lehetőséget ad arra, hogy

A KONYHÁD IGAZÁN KELLEMES HELY LEGYEN AZ ÉTKEZÉSEK MELLETT A BESZÉLGETÉSEKNEK IS.

Plusz tipp, hogy ha a pult a konyhasziget szélén túlra is szétterül, több hely lesz a vendégek leültetéséhez, és közben még a főzést sem kell abbahagyni, hiszen munkafelület is bőven marad még.

16. Karnyújtásnyi közelség

A praktikus mélyített fiókok segítenek az edények rendezett tárolásában, és elérheted ezzel, hogy minden karnyújtásnyi közelségben legyen hozzád főzés közben.

17. Egy mosogatótál is lehet izgalmas!

Miért választanád a szokványos mosogatótálcát, amikor ma már számos izgalmas lehetőség közül választhatsz, amelyek trendivé varázsolják a konyhád?

EGYEDI MÉRETEIVEL ÉS ANYAGÁVAL EGY MOSOGATÓTÁL IS ÚJ SZÍNT VIHET OTTHONOD LEGTÖBBET HASZNÁLT HELYISÉGÉBE.

18. A természet érintése

Ha naturális anyagokból készült részleteket csempészel a konyhába, illetve csipetnyi rusztikus és indusztriális hangulattal fűszerezed azt, akkor garantáltan egyedi végeredményt érhetsz el.

19. Láthatatlan mosogatótálcák

Ha több helyre van szükséged a konyhapulton, akkor egy egyszerű trükkel

ELTAKARHATOD A MOSOGATÁSRA VÁRÓ EDÉNYEKET, SŐT, MAGÁT A MOSOGATÓTÁLCÁT IS.

A csúsztatható felületnek köszönhetően egyetlen kézmozdulat és semmi sem lesz az utadban sütés-főzés közben.

20. Bankett ülésrend otthon is

Ki mondta, hogy csak éttermekben és az esküvőkön működik a körasztalos megoldás? A bankett ülésrend összehozza a barátokat és a családot,

RÁADÁSUL ÉRDEKES BÚTOROKKAL FRISSÍTHETED FEL A KONYHÁT, AMI A TELJES LAKÁS HANGULATÁT FELDOBJA.

21. Élet a konyhában egy egyszerű trükkel

Markáns, cikcakkos mintázatú padlóval vagy szőnyegekkel dinamikus látványt érhetsz el a konyhában, ami az egyszínű járólapokkal ellentétben igazán élettel teli hatást kelt majd.

22. A világítás megnyitja a teret

Egy szemrevaló lámpa is a konyha ékessége lehet: a függő fények úgy világítják meg a területeket, hogy közben nyitottabbá válik a tér.

23. Fából készült pultok

Ha melegebb tónust vinnél a konyhába, akkor a fa munkafelület jó választás lehet a számodra, de vigyázz, mert bár

CSODÁS LÁTVÁNYT NYÚJT, SOK GONDOSKODÁST IGÉNYEL, ÉS AZ ÉLETTARTAMA IS RÖVIDEBB TERMÉSZETES KŐ TÁRSAIHOZ KÉPEST.

24. Rusztikus és modern

Kombináld bátran ezt a két stílust, ami nemcsak a konyhában, de minden más helyiségben is egyedi hatást kölcsönöz az otthonodnak.

25. Látogass el <a href="http://<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d11033.916799309905!2d20.1476885!3d46.2605803!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0xb461ae5e54402535!2sRS%20HOME%20Gallery!5e0!3m2!1shu!2shu!4v1629293599032!5m2!1shu!2shu" width="600" height="450" style="border:0;" allowfullscreen="" loading="lazy">szalonunkba

Kérd ki kollégáink véleményét konyhád felújításához, ha megvannak az ötleteid, de nincs konkrét elképzelésed, látványtervezőnk segít a döntésben.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük