Amikor a konyháról, fürdőszobáról vagy épp egyéb fontosabb helyiségről van szó, akkor mindenképp főszerephez juthatnak a bizonyos burkolatok, amik garantálják a praktikusságot és az elegáns jelleget is. Fontos tudni, a falakon és járófelületeken tartós, dekoratív és könnyen tisztítható burkolatok alakíthatók ki különféle anyagú burkolólapok felragasztásával.

Amikor az ember úgy dönt, hogy egyedül vág neki a feladatnak, profi és tapasztalt szakember nélkül, akkor minden fontosabb részfeladatra, illetve annak megoldására is vonatkozó komplett terv szükséges annak érdekében, hogy a siker valóban meglegyen és a végeredmény kifogástalan legyen.

Természetesen maga a burkolat mellett igen fontos szerep jut a segédeszközöknek. Számos esetben, mint például a betonpadlókon önterülő aljzatkiegyenlítőkre is szükség lehet, ha a felületen 1-2 cm-es egyenetlenségek mutatkoznak.

Az oldalfalak egyenetlenségeit pedig vastagágyazású ragasztókkal lehet kompenzálni, amellyel 15-20 mm-es egyenetlenségek is szintbe hozhatók a burkolás során.

A burkolólapok ragasztásához mindenkor megfelelő alapfelület kell, amelynek kialakításához szükség lehet a különféle alapozók valamelyikére, amelyek a felület nedvszívását csökkentik, és jó tapadást biztosítanak a következő réteg számára.

Nedves helyiségekben szükséges a többnyire kenhető vízszigetelők valamelyikének az alkalmazása is, amelyeket hajlaterősítő szalagokkal kombinálva kell alkalmazni, ami elzárja a nedvességet a falazattól.

Ez különösen teraszoknál, vizes helyiségekben szükséges. Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a fugázó anyagok a burkolólapok közötti hézagok esztétikus feltöltéséhez szükségesek. Vízlepergető tulajdonságuk különösen vizes helyiségekben fontos.

A sarkok és a dilatációs hézagok kitöltéséhez pedig csak nagy elaszticitású szilikonos fugázó anyagok a megfelelők. Ezek a fugázók színében is kaphatók, így nem ütnek el egymástól a felhordás után.

Tehát amikor az ember maga szeretné elvégezni ezt a sokszor igen komplex feladatot, nem elég csak a profi burkolatot megvenni, időt kell szakítani a megfelelő segédanyagok megtalálására is.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük