A mozaik művészete egészen Kr.e. Mezopotámiáig nyúlik vissza, amikor a kreatív ókori görögök apró olvadt üvegdarabokat használtak gyönyörű tervek készítéséhez. A mai napig, modern mozaik csempék megannyi változatban állnak rendelkezésre, és csak arra várnak, hogy feldobják a helyiséget. Megmutatjuk, hogyan lehet jelen a mozaikok varázsa sokféle módon az otthonodban.

Miért kell mozaik csempét használni?

Akik mozaikot használnak, remekül választanak, mert tartósak, kevés karbantartást igényelnek és sokoldalúak. Mivel a legkülönbözőbb színekben és kivitelben kaphatóak, nyugodtan össze lehet keverni a különböző színű, illetve az eltérő anyagú mozaikokat, amennyiben egyedi kialakítást szeretnénk létrehozni.

Melyik mozaiklapot válasszuk?

Sokféle mozaik csempe közül választhatsz, rengeteg színben, sokféle textúrával, minden formában és méretben fellelhető. Készülhetnek kerámiából, porcelánból, fémből, márványból, üvegből, vagy akár más természetes kőből.

Design létrehozása mozaikokkal

A mozaikok hihetetlenül sokoldalúak, így olyan kreatív tudsz lenni velük, amennyire csak szeretnél. Kombinálj akár egy szín különböző árnyalataival, vagy állítsd össze a mintát, például csillagokat vagy virágokat.

Mozaik fali csempe

A mozaikcsempék ideálisak a falakhoz, mivel meglehetősen strapabíróak  a konyhai hővel vagy a fürdő vizével szemben, és a kopásállóságuk is rendkívül jó. Ha csak egy kis mozaikra vágysz, próbálj kis mennyiséget használni szegélyként, vagy akár a sima csempék közé azoknak a szétválasztásához. Esetleg helyezz akár teljes falon megjelenített, csúcsig tartó mozaikokat a fényűző érzés  elérése érdekében.

Mozaik padlólapok

A mozaik csempék meglepően masszívak, ezért ideálisak a gyalogos forgalom, a nagy mennyiségű víz és a zord időjárások elviseléséhez. Könnyű tisztíthatóságuk miatt praktikus és látványos megoldást nyújt padlólapok  esetében is.

Mozaikok az uszodákhoz

Ha rendelkezel úszómedencével, a mozaik csempe ideális választás annak burkolásához, akár klasszikus kékkel, akár egy olyan motívummal, mint ez a kedves delfin – a víz hullámai miatt úgy tűnik, mintha életre kelne a mozgó vízben!

Kültéri dekoráció mozaik csempével

A mozaikok nem csak beltérre szolgálnak! Sziporkázást vagy színt vihetsz kertedbe, erkélyedre vagy ablakodba, ha egy régi virágcserepet, madár asztalt vagy akár az utat mozaik csempékkel borítod.

Bármilyen megmaradt mozaik csempét, vagy csak néhány új mozaikot felhasználhatsz, hogy valóban egyedi díszítőelemet készíts otthonodban vagy ajándékként. És ne feledd, ha nem pontos, akkor egyszerűen „rusztikus”! Ezekről egy másik blogbejegyzésünkben olvashat!

Ha Te is kedvet kaptál, hogy a mozaikok sokszínűsége díszítse otthonod, akkor böngéssz a mozaikcsempéink széles választékában, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a mozaikok kiválasztásához. Készséggel segítünk projektjeidben!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük