A porcelán csempe funkcionális előnyeiről és esztétikájáról ismert, de tudtad, hogy a porcelán nem csak padló és falak burkolására szolgál? A nagyobb porcelán burkolólapok kiterjesztették a csempék sokoldalúságát, és lenyűgöző felhasználási lehetőségeket rejtenek. 

1. Munkalapok

Mivel a porcelán burkolólapok olyan nagyok, hogy csökkenthetik vagy akár meg is szüntethetik a fuga szükségességét. A természetes kövek hatását nyújtja anélkül, hogy fenntarthatósági aggályokat, extra karbantartást vagy a természetes kő beszerzésének költségeit jelentené. Ha úgy döntesz, akkor akár a csempéből készült munkalaphoz is hozzá válogathatod a konyhai padlót, a hátlapot vagy a fali burkolatot. 

2. Homlokzatok

A porcelán csempe az épületek kültéri burkolatán vagy homlokzatán is fellelhető.

Sok otthon, valamint kereskedelmi épület tulajdonosa választ csempét a külső homlokzatokhoz, mivel annak tartóssága és ellenáll a zord időjárási és környezeti feltételeknek. A homlokzatként használt porcelán hang- és hőszigetelést is biztosít, vagyis hozzájárulhat a külső zaj, továbbá a fűtési és hűtési költségek csökkentéséhez, ezáltal növelve az energiahatékonyságot.

A porcelán burkolólap ráadásul megkönnyíti a kivitelezés folyamatát, így megnyílik előttünk a gyorsabb és hatékonyabb átalakítás lehetősége. 

3. Szabadtéri zuhanyzók

Ugyanazok az előnyök, amelyek miatt a porcelán nagyszerű választás a beltéri zuhanyzók számára, alkalmasak kültéri zuhanyzókra is.

A burkolólapok esetén figyelni kell a helyiség nedvességtartalmára (kritikus fontosságú azokon a területeken, ahol sok nedvességgel találkozik, egyebek közt a zuhanyzónál, valamint, ha ki van téve az időjárás viszontagságainak, például az eső és a hó). Ha nagy mennyiségű víznek van kitéve, akkor a csúszásállóságot különösen fontossá teszi a kültéri padlóburkolatok számára, és a lapok különböző felületei is erre kínálnak lehetőségeket, köztük olyanok is, amelyek különböző textúrákkal készülnek, csúszásgátlóbb lehetőségekkel a külső használatra.

Úgy tűnhet, hogy a kültéri felületek rendkívül nehezen tisztíthatók, de a csempe esetében ez nem igaz, mivel egyszerűen tisztítható és így tökéletes megoldást nyújt (csak söpörni, vízzel törölni és szárítani kell). Ráadásul, mint minden burkolólap, a porcelán is ellenáll a baktériumoknak, a penésznek, valamint a foltokkal szemben is kiválóan teljesít.

A kültéri burkolatok kialakításánál a porcelán felületek lehetővé teszik a kreativitást olyan lehetőségekkel, mint a szegély nélküli kialakítás, a zuhanyzósarok és a padok kialakítása. Korlátlan csempe színek, formák, méretek, minták és textúrák állnak a rendelkezésünkre.

Tipp: A csempe medencéhez is remek választás! Legyen szó akár mozaikról vagy nagyobb lapokról egyaránt!

4. Járda és terasz

Válassz a hagyományos kültéri csempe megjelenések közül, mint például a természetes kő, a terrazzo, a fa, a pala, a terrakotta és a modern beton stílus, vagy válassz olyan külsőt, amely ellentétes a kültéri környezetével, például az elegáns, élénk színekkel. A porcelán csempe lehetővé teszi különféle stílusok sokoldalúságát a különféle anyagokkal járó különösebb gondok és karbantartások nélkül. 

Bármelyik stílust is választod, a csempe előnyei azt jelentik, hogy hihetetlen tartóssággal állják ki az idő próbáját; karcolás, horpadás, kopás; fakulási ellenállás a napsugárzástól; és – különösen porcelán csempe esetén – képes ellenállni az időjárás zord viszontagságainak, például: fagy / hőség ciklusok káros hatásainak. 

5. Egyedi bútor alkalmazások

A porcelán burkolólap számos előnye arra ösztönözte a tervezőket, hogy új felhasználási módokat keressenek, és a porcelánlapok szinte bárhová felhelyezhetők. A túlméretes ültetvényes ládáktól a padokig, az íróasztalokig és az asztalokig a porcelán burkolólap lehetővé teszi, hogy sajátos kialakítást végig tudj vinni a helyiségben, otthonodban vagy akár az egész épületben. 

Korlátlan kialakítási és alkalmazási lehetőségeket kínál a porcelán csempe!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük