A fürdőszobában gyakran érezzük úgy, hogy kevés a hely. Ennek oka, hogy a nem megfelelő dolgokat tartjuk ott. Néhány dolog nyilvánvalónak tűnik, hogy a fürdőszobában maradjon, de valójában ezek közül is van egy-két dolog, amit jobb lenne szárazabb és hűvösebb helyen tárolni.  Ez olykor kényelmetlennek tűnhet, hisz némelyiket a fürdőszobában használjuk, mégis jobb, ha tartósan nem ott tartjuk.

Smink

Szinte minden nő a fürdőszobában sminkel, mégis jobb, ha a kozmetikumokat nem itt tároljuk. A változó hőmérséklet és a változó páratartalom árt az állaguknak. Ha mégis itt szeretnénk tartani, akkor tartsuk ezeket zárt dobozban. 

Gyógyszerek

A gyógyszerek száraz és hűvös helyet igényelnek. A fürdőszoba pont nem alkalmas erre. Egyes gyógyszerek még a hatékonyságukat is elveszthetik, ha rossz hőmérsékleten vannak tárolva.

Borotva

A borotvára kizárólag a fürdőszobában van szükségünk, mégis jobb, ha nem ott tartjuk, mert a páratartalom miatt rozsdásodhat. A borotva könnyen tönkre mehet, még mielőtt használni tudnánk.

Parfüm

A parfümök nagyon érzékenyek az erős fényre, a nedvesség és hőmérséklet hirtelen változásaira. A fürdőszoba tehát nem optimális hely ezek tárolására, mert az illatanyaguk elveszítheti erejét. Tartsuk ezek inkább a hálószobában, ahol még dekorációs célt is szolgál.

Körömlakk

Régóta fennálló tévhit, hogy a körömlakkot a fürdőszobában vagy hűtőszekrényben kell tartani. A körömlakk szobahőmérsékleten őrzi meg leghosszabb ideig az állagát. A változó hőmérséklet, illetve a hűtőszekrény hidege elnehezíti a körömlakkot, így használat során sokkal nehezebb azt egyenletesen eloszlatni.

Ha a fent leírt dolgokat „kilakoltatjuk” a fürdőszobából, akkor nem csak több helyünk lesz, de használati tárgyaink sokkal tovább megőrzik állagukat.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük