Milyen jó lenne egy gyönyörűen felújított lakás, persze a munkákkal járó por, zaj és idegeskedések nélkül. Van azért persze néhány szempont, amire érdemes figyelni, ha el akarod kerülni a legdurvább buktatókat. 

Tervezz alaposan! 

Bármekkora felújításra készülsz, ne rohanj rögtön a barkácsáruházba! Először ülj le, határozd meg a célokat, gyűjts információt, és tervezd meg az egymásra épülő lépéseket! Gondold át azt is, hogyha nekikezdesz valaminek, nem lenne-e egyszerűbb egy füst alatt megcsináltatni valami mást is, ami kapcsolódik hozzá. Készíts költségvetést, menetrendet, ami alapján az egész folyamat során látod majd, hogy éppen hol tart a folyamat. Ez Neked is segítség, valamint a szakembereket is jobban tudja majd irányítani.

Kezdd el időben! 

Pörög az építőipar, ez azt jelenti, hogy érdemes jó előre lefixálni a szakembereket. Vannak, akik arra esküsznek, hogy több vasat tartanak a tűzben, és egy adott szakmunkáról igyekeznek több mesterrel is tárgyalni, hogy végül biztosan legyen befutó.

Figyelj a minőségre! 

Akár saját magunk végezzük, akár szakember segítségével, nincs bosszantóbb annál, mint amikor a parkettán maradt karcolás rontja az összképet, vagy a ferdén rakott csempét kell nézni a következő években, hogy a veszélyes hibákról ne is beszéljünk.

Olyanokkal dolgozzunk együtt, akiknek meg tudtuk nézni a referenciamunkáit! Az alapanyagokon pedig semmiképp ne spóroljunk: lehet, hogy most soknak tűnik néhány tízezer plusz, de, ha évek múlva kell szétverni a falat egy megrepedt cső miatt, akkor az sokkal rosszabb eset!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük