Konyha padlólapok, teret teremtve

A konyha általában az otthon szíve, ahol időt töltünk főzéssel, társasági élettel és általában sok szabadidős tevékenységgel. Míg a nagy nyitott terű ötlet sokunk álma, mi történik, ha a konyha nem valami nagy? Ekkor vegyél igénybe különféle tervezési ötleteket, nézz meg különböző tippeket designerektől, vagy csak olvasd át blogbejegyzéseinket, hogy abból inspirálódhass. De most sem marad megoldás nélkül: Mi lenne a jobb módszer erre, mint a konyhai burkolólapok ötletes felhasználásával a méretarány optikai illúziójának létrehozása?

Íme, az öt legfontosabb tippünk arra vonatkozóan, hogy a csempék miként tehetik nagyobbá a konyhát.

  • Legyen nagy, ha a hely kicsi

Tévhit, hogy a kisebb lapok kisebb helyeken működnek. Ellenkezőleg. Kis helyen mindig nagy legyen. Ha kisebb burkolólapokat használsz, akkor természetesen több fugázó vonal lesz, ezért a hely a kelleténél mozgalmasabbá válik. Ha szép nagy csempéket, például 60 x 60 cm-es burkolólapokat használsz a padlón, ez azonnal nagyobb tér illúzióját kelti, és kevesebb fugázó vonallal zökkenőmentessé válik.

  • Blokk színe

A színnek hatalmas szerepe lehet a tér illúziójának kialakításában. Az általános ökölszabály itt egy sima szín használata, amely segítségével nagyobb teret fogsz érezni a térben. Kerüld a forgalmas mintás csempét, és ragaszkodj a sima semlegeshez. Világos matt barna burkolat? Miért is ne?

  • Könnyű és szellős

A szín témájához ragaszkodva egy másik kulcsfontosságú trükk az, hogy emlékezz arra, hogy a világosabb szín mindig nagyobb és világosabb érzést eredményez a térben. Sötétebb színű csempe használatával kisebb helyet érezhetsz. A meleg bézs vagy a kortárs világosszürke tökéletesen meg fogja teremteni a tér illúzióját.

  • Csempe elrendezés

Okos trükkök a csempék elrendezésének tervezésénél felhasználhatók optikai csalódás létrehozására. Ha a konyhád vékony és hosszú, akkor a csempék átlós vagy vízszintes fektetése vizuálisan kinyújthatja a padlót, és szélesebbnek érzetet ad a helyiségnek. Ugyanígy, ha a konyhád szélesebb inkább, mint a hosszú, akkor a csempék hosszanti lefektetése szépen meg tudja nyújtani a szobát.

  • Egyedi személyiséggel

Természetesen nem akarod, hogy a konyhád attól, hogy kicsi is, legyen unalmas és élettelen! Mintás vagy színes csempék hozzáadásával csodálatos fókuszpontot hozhatsz létre a helyiségben, és elhúzhatod a szemet a hibáktól. Egy másik lehetőség az, hogy tükrös üvegcsempe segítségével visszaverődik a fény, és mindent visszatükröz a szobába, így nagyobbnak tűnik!

Az RS Home Gallery csapatának semmi sem jelent akadályt. A tervezési dilemmákra mindig találunk megoldásokat. A burkolólapok mindenképpen remek lehetőségek, amelyekkel ezeket az optikai illúziókat létrehozhatjuk!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük